ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητά φιλέτα σφυρίδας σε σάλτσα κάππαρη

Υλικα

  • 4 φέτες σφυρίδας των 180 - 200 γρ. η κάθε μία
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα κάππαρης
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 ματσάκι μαϊντανό
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 ματσάκι δυόσμο
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • χυμός και ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα. Αν βγει πολύ σφιχτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.

Φιλέτα σφυρίδας: Λαδώνουμε τις φέτες σφυρίδας, τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε δυνατό γκριλ σε ένα από τα ψηλότερα ράφια για 5-6 λεπτά από τη μία πλευρά και 3 -4 λεπτά από την άλλη ή μέχρι να γίνουν. Σερβίρουμε τις φέτες σφυρίδας με τη σάλτσα κάππαρης σε μπολάκι για να βάλει ο καθένας στο πιάτο του όσο θέλει.

Συνοδεύουμε με Βραστά λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, πατάτες) τα οποία μπορούμε επίσης να αρτύσουμε με τη σάλτσα κάππαρης.

Συμβουλή: Τη σάλτσα που θα περισσέψει τη βάζουμε σε δοχείο που κλείνει καλά και τη διατηρούμε καλά κλεισμένη για περίπου 1 εβδομάδα. Ταιριάζει πολύ και με άλλα ψητά ψάρια κι επίσης ως ντρέσινγκ σε βραστά λαχανικά.

εναλιον footerlogo

T : 2104813300

E: info@enalion.eu

Πνευματικά δικαιώματα © Μ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος 2014